AQUADUR - WEBSITE X5 UNREGISTERED VERSION - Alchimica technology

Go to content

Main menu:

AQUADUR

Производи > Прајмери
AQUADUR

AQUADUR е двокомпонентен, базиран на вода, епоксиден премаз. Има референтна историја од повеќе од 20 години употреба како прајмер за HYPERDESMO® производите, како и за останатите полиуретански производи на Алхимика. 

Сертфициран е како "Class III" бариера за вода и влажност, што го прави идеален за апликации каде има негативен притисок / растечка влага.

AQUADUR е лесно употреблив, безбеден (zeroVOC) производ со повеќе примени освен како прајмер.

Се употребува како:

  • прајмер при апликации со растечка влага / негативен притисок (резервоари, базени, темели итн.);
  • прајмер за други системи, базирани на епоксид или полиуретан, цементни итн.;
  • заптивачки слој за бетон;
  • поврзувачки слој помеѓу стар и нов бетон;
  • бариера за вода / пареа.

 
Back to content | Back to main menu