HYPERDEMO-PB-2K

Go to content

Main menu:

HYPERDEMO-PB-2K

Производи > Хидроизолација > Полиуретанско битуменска
HYPERDESMO®-PB-2K

HYPERDESMO-PB-2K е брзоврзувачка, двокомпонентна, нитуменско полиуретанска смеса. Создава високо еластична мембраа со јака адхезија на повеќето подлоги, со одлични механички и хемиски карактеристики. Базирана е на чиста, еластомерна полиуретанска смола со хемиски полимеризиран нерециклиран битумен.

Се нанесува со четка, ваљак, шпатула или безвоздушно распрскување. 
Минимална потрошувачка: 1.0-1.5л/м2.

За хидроизолација и заштита на:

 • гипсани и цементни плочи;
 • полиуретански пени за изолација;
 • асфалтни мембрани;
 • EPDM мембрани;
 • купатила (под плочки);
 • балкони (под плочки);
 • жардинери и кровни градини;
 • кровови;
 • лесни покриви од метал или фиброзен цемент;
 • резервоари за вода (не за пиење);
 • подруми;
 • темели;
 • платформи на мостови;
 • „Cut-and-Cover“ тунели;
 • канали за иригација.
 
Back to content | Back to main menu