HYPERDESMO-2K-W

Go to content

Main menu:

HYPERDESMO-2K-W

Производи > Хидроизолација > Полиуретанска
HYPERDESMO®-2K-W

HYPERDESMO®-2K-W е двокомпонентен, без разредувачи, тиксоптропен премаз базиран на еластомерни полиуретански смоли со висок квалитет. Откако ќе полимеризира, создава јака, еластична хидрофобна мембрана наменета за хидроизолација и заштита. Особено се препорачува за хидроизолација на резервоари и е сертифициран за употреба со питка вода.

Се нанесува со ролер во два слоја со потрошувачка по слој од 700гр/м2.
На подот на резервоарот доволно е да се нанесе во еден слој од 1400гр/м2.

Се употребува за хидроизолација и заштита на:

  • резервоари за вода од бетон, челик или др. материјал;
  • преработени бетонски резервоари;
  • резервоари за питка вода;
  • резервоари каде има движење на ѕидовите поради експанзија или контракција.
 
Back to content | Back to main menu