HYPERDESMO-ADY-E

Go to content

Main menu:

HYPERDESMO-ADY-E

Производи > Завршни премази
HYPERDESMO®-ADY-Е

HYPERDESMO®-ADY-Е е еднокомпонентен полиуретански премаз, кој се врзува со влагата од воздухот и создава безбојна еластична мембрана со униформна адхезија на целата површина. Бидејки е алифатичен, не пожолтува при директна изложеност на сончеви зраци. Идеален е за заштита на бојата на HYPERDESMO® производите.

Базиран е на чиста еластомерно хидрофобна полиуретанска смола, која резултира со одлична механичка, хемиска, термичка и УВ отпорност.

Се нанесува со четка, ваљак или безвоздушно распрскување во еден или два слоја.
Минимална потрошувачка по слој: 0.1кг/м2

Се препорачува за:

  • завршен (пигментиран) слој врз HYPERDESMO®;
  • завршен слој на подови (пигментиран);
  • заштита на бетон и синтетички премази.
 
Back to content | Back to main menu