HYPERDESMO-ADY

Go to content

Main menu:

HYPERDESMO-ADY

Производи > Завршни премази
HYPERDESMO®-ADY

HYPERDESMO®-ADY е еднокомпонентен полиуретански премаз, кој се врзува со влагата од воздухот и создава безбојна мембрана со униформна адхезија на целата површина. Бидејки е алифатичен, не пожолтува при директна изложеност на сончеви зраци.

Базиран е на чиста еластомерно хидрофобна полиуретанска смола, која резултира со одлична механичка, хемиска, термичка и УВ отпорност.

Се нанесува со четка, ваљак или безвоздушно распрскување во еден или два слоја.
Минимална потрошувачка по слој: 0.1кг/м2

За хидроизолација и заштита на:

  • индустриски подови;
  • градежни материјали како камен, мермер, цигла, дрво;
  • метали како железо, челик и алуминиум;
  • каси на врати и прозорци;
  • дрвени подови;
  • мебел.
 
Back to content | Back to main menu