HYPERDESMO-D-2K

Go to content

Main menu:

HYPERDESMO-D-2K

Производи > Подни системи > Полиуретански
HYPERDESMO®-D-2K

HYPERDESMO®-D-2K е двокомпонентен полиуретански премаз, без разредувачи. Создава јака мембрана со мал степен на еластичност со одлична адхезија на разни подлоги. Базиран е на чиста хидрофобна полиуретанска смола со додадени неоргански полнила што резултира со одлична хемиска и отпорност на абразија.

Се нанесува со ваљак или гумен нанесувач во два слоја.
Минимална вкупна потрошувачка 0.3-0.5кг/м2.

НАПОМЕНА: Кога е изложен на сонце (директно или индиректно), HYPERDESMO®-D-2K има тенденција да пожолти. За да се зачува бојата потребeн е завршен слој од HYPERDESMO®-ADY-E.

За хидроизолација и заштита на:

  • индустриски подови;
  • паркинзи;
  • трибини на стадиони;
  • резервоари за хемикалии;
  • резервоари за третман на отпадни води.

 
Back to content | Back to main menu