HYPERDESMO

Go to content

Main menu:

HYPERDESMO

Производи > Хидроизолација > Полиуретанска
HYPERDESMO®

HYPERDESMO® е еднокомпонентна полиуретанска течност која се врзува со влагата од воздухот. На тој начин се создава јако еластична мембрана со голема адхезија на разни подлоги. Содржи мала количина на Xylol и може додатно да се разреди со SOLVENT-01.

Базиран е на чиста еластомерно-хидрофобна полиуретанска смола со додадени неоргански полнители, што резултира со одлична механичка, хемиска, термичка и УВ отпорност.

Се нанесува со четка, ролер или безвоздушно распрскување во најмалку два слоја.
Mинимална вкупна потрошувачка од 1.5-1.8кг/м2.

Се употребува за хидроизоалција и заштита на:

 • плочки;
 • гипсани и цементни плочи;
 • полиуретански пени за изолација;
 • купатила;
 • балкони;
 • кровови;
 • лесни кровови направени од метал или фиброзен цемент;
 • асфалтни мембрани;
 • EPDM мембрани;
 • резервоари;
 • платформи на мостови;
 • иригациони канали.
 • Додаток за побрзо врзување
 • Додаток за поголема тиксотропност
 
Back to content | Back to main menu