MOLDING PUR 40

Go to content

Main menu:

MOLDING PUR 40

Производи > Останато
MOLDING-PUR-40

MOLDING-PUR-40 е двокомпонен полиуретански еластомер, со низок вискозитет за ладно зацврстување, кој се меша во сооднос 1/1.
Нискиот вискозитет и фактот дека е 100% чиста смола овозможуваат одлично ракување и отисок дури и на најамалите детали.

MOLDING-PUR-40 има одлично отворено време за работа, како и брзо време на вадење од калапот. Материјалот после комплетно вцрстување не ги менува димензиите (не се собира), ниту пак омекнува со тек на време.

Се препорачува за:

  • печатен бетон;
  • уметнички калапи;
  • калапи од гипс, епоксид, воштани фигури.
 
Back to content | Back to main menu